01 888 5457 | 091 359 4296 meamaja@gmail.com

Kreativna radionica HEKLERAJ

Pozivamo Vas na kreativnu radionicu „HEKLERAJ“ sa željom da se okušate u području tekstilne umjetnosti i ručnog oblikovanja od konca i vune iznimno zanimljivom i cijenjenom tradicionalnom tehnikom kukičanja.

Predviđeni termini radionica   u proljetnom ciklusu su;

  • 26.veljače 2015.g. s početkom u 17.00 sati
  • 14.ožujka 2015.g. s početkom u 17.00 sati
  • 28.ožujka 2015.g. s početkom u 17.00 sati
  • 02.travnja 2015.g. s početkom u 18.00 sati
  • 18.travnja 2015.g. s početkom u 18.00 sati

 

Radionica će se održati u prostorijama sjedišta Udruge Mea Vita,

Ulica kneza Branimira 17, Zagreb,

tel. za najavu i informacije : 01888-5457 ili 092 1616741.

 

Obzirom na ograničeni broj mjesta molimo Vas da osigurate svoj prostor pozivom..

Cijena 3 satne radionice iznosi   200,00 kuna , a u istu je uključen materijal i kukica  za rad. Obećati možemo dobru zabavu i stvaranje u zajedništvu, a plan rada jednostavan i prilagođen svima koji ne znaju uopće primiti „heklaču“ u ruke.

U prvom dijelu radionice, upoznat ćemo se sa tehnikom kukičanja, te naučiti pravilno držati materijal i kukicu pravilno u rukama. Svaka polaznica opipat će materijal koji je najbolje leži pod rukom i započeti se prve ubode iglom. U drugom dijelu, razmatrat ćemo izradu kape, raditi nacrt kape koji želimo izraditi svako prema svojim osobnim idejama, te ćemo prionuti poslu.Treći dio radionice provest ćemo tako da ćemo teoriju, i naš nacrt probati spojiti u jednu cjelinu kako bismo odabrani konac ili vunu oblikovali i ovim eksperimentom iskazali subjektivni iskaz kroz tek probuđeni talent i dali smisao svojoj kreaciji.

Voditeljica radionice „Hekleraj“ je gđa Maja Panic, koja je do sada napravila niz rukotvorina koje imaju potpunu spontanost s njezinim uspješno ostvarenim ciljem socijalizacije osobne kreacije stvorene od vune i konca. Gđa Maja bavi se heklanjem, naročito uživa u izradi kapa koje podsjećaju na prošla vremena kada su kombinacije materijala i originalnost ideja morale biti uklopljene u personaliti osobe koje ih nosi. Svoju vještinu sa zadovoljstvom prenosi drugima, uz savjet da je heklanje osim doista posebne tradicijske vještine izvrsna antistresna terapija.

Majin rad do sada je prikazan u seriji „Ljubav je na selu“ gdje kandidatkinja u svakoj epizodi nosi prekrasnu haljinu heklanog načina izrade sa izraženim cvjetnim ukrasima izrađenim istom tehnikom, no kombinacijom određenih boja i debljina.Također se može pohvaliti da kapice ovakve posebne izrade nosi niz osoba javnog života poput Vitomire Lončar, Marije Štrajh, vizažistice Billy i drugih….Prijavite se na radionicu i ne brinite….Lako je naučiti ovu   tradicijsku tehniku, a život   oplemenjen svojim kreacijama   ostvarenim kroz svoj ručni rad može biti doista zanimljiv, inspirativan i prekrasan.

Prijava za radionicu

 

mi_vida_06