01 888 5457 | 091 359 4296 meamaja@gmail.com

Poziv na suradnju umjetnicima i kreativcima

Izložba humanitarnog karaktera „HOMAGE DORA MAAR“ koja će se održavati u Zagrebu u razdoblju od 01. travnja do 21.travnja  2016.godine.

Nositelj Projekta Udruga Maja Mea Vita – Zagreb u suradnji sa Udrugom Pegaz Poduka iz Novog Čiča

 

Prostor je osiguran i to je donacija našeg partnera ZAJEDNICA AUSTRIJANACA u HRVATSKOJ

ZAGREB – PALMOTIĆEVA 20/1

U našoj organizaciji konceptualna izložba predstavljat će sve ono što je odgovor umjetnosti na samu umjetnost te će se prvenstveno pokušati realizirati dašak vremena inspiriranog duhom same Dore Maar i njezinog kobnog odnosa sa slavnim slikarom Picassom.

ROK ZA PRIJAVU ZA SUDJELOVANJE NA IZLOŽBI JE : 01.ožujka 2016. godine

Gospođa Slavenka Drakulić autorica romana o Dori Maar, „DORA I MINOTAUR“ također je prisutna u našem Projektu, te nam ovom prilikom donira primjerke svoje knjige koje ćemo moći nekim sretnicima i posjetiteljima pokloniti, nažalost u ograničenom broju.

 

O konceptualnoj izložbi Homage Dora Maar

 

poziv-na-suradnju-HOMAGE-DORA-MAAR

Ovo je prikaz nove sfere umjetnosti koji korištenjem ne tradicionalnih umjetničkih postupaka i materijala, a opet kroz osobni način izrade djela i izražavanje prirodne kreativnosti prikazuje djela vezana ili inspirirana Dorom Maar.

Posebno želimo pokazati kako je područje tekstilne umjetnosti ručnim oblikovanjem vune i konca potvrdilo da je žena sposobna na svojoj osobnoj percepciji od svega napraviti umjetnost.

Karakter izložbe:

Skrenuti javnosti pažnju na nužnu ravnopravnost spolova, a i na sposobnost da je umjetnost jednaka svima nama, i muškarcima i ženama, te da nadahnutost talentima nikada ne smijemo podložiti drugim utjecajima npr. Utjecajima ljubavi ili mržnje.

 

Zašto baš Dora Maar:

Ova francuska pjesnikinja, slikarica, fotografkinja našeg je podrijetla i simbolizira upravo neravnopravnost spolova koja ju je ograničila snagom „jačeg“ u stvaranju, zadovoljavanju svojih potreba i daljnjem razvijanju. Postajući samo „muza“ slavnom slikaru, pristala je biti objekt požude i „mrtvog“ modela, te nam svima skreće pažnju na pitanje da li je odnos muškarca i žene tada i sada ravnopravan i gubi li sebe žena u kontekstu silne ljubavi.