01 888 5457 | 091 359 4296 meamaja@gmail.com

UDRUGA MAJA MEA VITA

Dana 08.kolovoza 2016. godine potpisala je ugovor o suradnji sa inovativnim umjetnicama Majom Cipek i Mirelom Noršić koje djeluju u Projektu „Radiona“.

Ručno rađeni predmeti, uporabni i ukrasni prezentiati će se,  natjecati, izlagati i prodavati kako bi se kroz Udrugu ojačala misija kreativne svjesnosti i humanosti jer će svakim prodanim ručnom rađenim proizvodom  dio sredstava služiti za Projekte koje Udruga godinama radi.

Proizvode i  svoje uradke ispunjene ljubavlju  naše članice Udruge objedinile su u RADIONU – Brand  koji su stvorile akademska slikarica Maja Cipek i magistra kostimografije Mirela Noršić.

RADIONA je čak nedavno u Dboxx konceptu storu između mnogih dizajnera odnijela prvu pobjedu zbog svojeg talenta.

 

“Radiona”

Danas ako nas pitate da se prisjetimo kako je počela Radiona, vjerojatno jedino sto se možemo sjetiti je da je to bio jedan utorak i gotovo smo sigurne da je bio sunčani.

Ostalo izgleda da se svemirski tako prirodno posložilo da nam se jednostavno čini da je Radiona oduvijek na mjestu gdje se sada nalazi i gdje ispunjavamo svoje male svakodnevne rutine. Radno vrijeme počinje od 9.00 kada Mirela dojuri na dva kotaca s laptopom na leđima i stavi muziku za rad J Za to vrijeme Maja lagano i započinje svoj jutarnji ritual ispijanja čaja iz svoje uvijek prisutne termosice.

I samo nekoliko trenutaka kasnije Radiona je u punom pogonu…

A sada možda bi bilo najbolje da se i predstavimo;

Mi smo dvije dizajnerice, dvije kreativke i prije svega dvije najbolje prijateljice.

Maja Cipek je akademska slikarica, dizajner tekstila i odjeće te iza sebe ima brojne samostalne i skupne izložbe, koncerte i projekte.

Mirela Noršić je magistra tekstilnog i modnog dizajna, smjer Kostimografija i također ima iza sebe revije, kostimografije i razno razne projekte.

Zajedno djelujemo unutar kreativnog studija kojeg smo nazvale Radiona. Naš rad je u sadašnjoj fazi usmjeren na dizajn i šivanje odjevnih predmeta, modnih dodataka, izradu nakita te keramike. Timski rad kao polazišna točka u našem načinu djelovanja nam je od samih početaka bio potreban jer se u radu neprestano nadopunjujemo i podržavamo te na taj način lakše nosimo s izazovima koje svakodnevno susrećemo.

„…kada je jedna neodlučna druga radi odvažno, kada je jedna umorna druga puca od energije i kada su u pitanju javni nastupi dovršavamo si rečenice poput starog bračnog para.“ M.N.

U samim smo početcima pokušavale odrediti koja će nam biti putanja te jasno definirati čime ćemo se baviti, no to se s vremenom pokazalo jednako moguće kao i da pokušate utrpati kita u staklenku, tj. apsolutno nemoguće! No, poteškoće po putu nama su najdraži izazovi pa smo zaključile kako bi bilo ograničavajuće za nas pokušati obuzdati različite ideje, maštu i kreativnost koje se u biti razvijaju i mijenjaju baš kao i nas dvije. Ograničiti ideje i prilagoditi se značilo bi ograničiti i same sebe, a za nas kao kreativke to je nedopustivo.

Kada pokucate na Radionina vrata, zahvaljujući našoj odluci zadovoljni klijenti s nama mogu dogovoriti gotovo bilo koji posao vezan uz dizajn i/ili šivanje. Principe međusobnog poštovanja i podržavanja primjenjujemo i u radu s klijentima te zahvaljujući tome uglavnom primamo pohvale, a posao lagano i sigurno napreduje.

Tako da danas Radionu možete uposliti da radi sve, od jednostavnog šivanja navlaka za namještaj do izrade raznih šašavih životinja-torbi za vaše najmlađe, šivanja jedinstvenih jakni i kaputa po mjeri te svakakvih novih fantastičnih ideja.

Kod nas ste uvijek dobrodošli jer volimo upoznati svoje klijente, barem popiti kavu s njima i krenuti s planom kako realizirati i Vašu odličnu ideju!

U budućnosti, želja nam je Radionu vidjeti još i veću, produktivniju i uspješniju pa smo se u svom radu odlučile usmjeriti i na stvaranje prepoznatljivog vizualnog identiteta te širenje na vanjsko tržište. Imamo otvoren Etsy shop i nekoliko naših proizvoda već šeće sa svojim ponosnim vlasnicima čak i po drugim kontinentima.

Kako se naš trud, potpuna predanost i posvećenost suradnji s klijentima isplate pokazalo je i to što smo nedavno osvojile prvo mjesto na DBOXX projektu Vojska kreativaca. Jedan od kriterija bila je popularnost, broj Like-ova i Share-ova putem Facebook stranice i naši su se podržavatelji iskazali i doveli nas do prvog mjesta pa bi im se i ovim putem željele od srca zahvaliti. Polažemo nade kako će nam ta nagrada dati dodatan vjetar u leđa i pomoći u reklamnoj kampanji.

https://www.etsy.com/shop/Radiona